06-1-220-7013 06 20 552-6305

H-P:15-21 K-Sz-Cs: 8-21 Sz: 8-20 Padma Jógastúdió

Oktatóink

Tóth Roland

Tóth  Roland vagyok, természetgyógyász, alternatív mozgás és masszázs terapeuta. 15 éve tanulom és 9 éve tanítom azokat a keleti mozgásformákat és kombinációikat, amik a saját életemben is hatalmas változásokat indítottak el, és folyamatosan érzem fejlesztő és emelő hatásukat. Fő irányzatom a Tai-chi, Jóga,  Chi-kung és a kínai masszázsterápiák, gyakorlom a jógikus életmódot  és energiagyógyászattal is foglalkozom. Végzős hallgató vagyok a Bhaktivedanta Hittudomanyi Főiskolán, Jóga mester szakon. 

Foglalkozásaimon 4 mozgásművészet technikáit gyakoroljuk, Tai-chi formagyakorlatokba ágyazva. A formagyakorlatok egyre fejlettebb technikai tudást eredményeznek, javítva az egyensúlyérzéket, az erőt, a hajlékonyságot és az állóképességet. Növelve a test tudatosságát, megérthetők a test jelzései, elérhető a nyugalom és a magabiztosság állapota a mindennapi életben.
Az óra intenzitását és technikai részét illetően az áramlásra hagyatkozunk, egyfajta belső megélésre, ami vezeti a gyakorlatokat folyamatosan egymásba. Az összehangolt légzést lágyan követik a mozdulatok, harmonikusan kilélegezve a feszültséget és helyet teremtve az életerő szabad áramlásának.

A Chi-kung rendszerek energetikai, tisztító és gyógyító hatásai már évezredek óta ismertek. A meridián hálózatban keringő életerő, a Chi akadálytalan áramlása biztosítja testünk egyensúlyát segít, hogy Egész-ségek legyünk. Ez megvalósítható akupresszúrás pontok stimulálásával, a Tudat egyhegyű koncentrálásával. A Chi-kung művészete segíti a rendelkezésre álló életerő gazdaságosabb használatát és növelését, ezzel meghosszabbítva az életet.
A Hatha Jóga a világon mindenhol elismert és használt tudomány. Az ászanák (testhelyzetek) egyben gyógyító, megelőző és erősítő hatással bírnak, segítenek a testet rugalmasan tartani. Az emberi test az évek múlásával veszít rugalmasságából, ez a folyamat jógával lényegesen lelassítható. A nyújtások lazán tartják a testet, és ez visszahat a lelki folyamatokra, a gondolkozás rugalmasságára is.  A Jóga tanainak és gyakorlatainak alkalmazását, követését a minennapokban elsődlegesnek tartom. 

A fenti technikák segítenek a bemelegítésben, felkészítenek a Tai-chi határtalan birodalmába való megérkezéshez. Ez a harmonikus, meditatív mozgás összekapcsolja, egyesíti az Embert testi és lelki szinten, segít megérkezni Önmagunkba. A folyamatok egybeolvadnak, a tudás Egységet alkot, a tudat elcsendesedik. A mozdulatok egymásba áramolnak, a test lágyan mozog, összehangoltan a légzéssel, követve a lélek táncát.

Az óra befejező részében nyujtásokat(kontakt is),Do-In gyakorlatsorokat , masszázst tanulunk, amely segítségével az óra alatt felhalmozott Chi-t, életerőt egyenletesen az akupresszúrás pontokba, csatornákba masszírozzuk, dörzsöljük, ütögetjük és használjuk a hangrezgések energiáit is.

Az órák további célja, hogy a tanultakat ne csak a vezetett gyakorlás során, hanem a hétköznapokban is hasznosítsuk. A lecsendesültség, nyugalom, központosítottság és a jelen-lét beépül a mindennapokban, és elősegíti a személyiség fejlődését.

Várlak szeretettel az óráimon, péntek délutánonként, 16-tól 17:30- ig. Tóth Roland (06 20 450 9363)

Utalványok