Oktatóink

Lehrreich Márta

Találkozásom a jóga gyakorlataival és szellemiségével.
Kilépve az iskolapadból, ráébredbe, hogy a test(em) mozgásra lett tervezve, fiatal felnőttként rendszeresen úsztam, tollasoztam, túráztam, jártam futó- és kerékpárversenyekre, kötéltechnikát is igénylő barlangokban, sziklafalon, ugrottam le 25 méter magasból az Erőd tetejéről, részt vettem Nemzetközi Ügyességi Játékokban, évente a Kihívások Napján, ráébredve arra, hogy a test(em) mozgásra lett tervezve. Munkába is kerékpárral jártam/járok, akkortájt napi 50-60 km-rel gazdagítva önmagam. A sport és a mozgás azóta is mint lét elem vesz részt az életemben.
Felnőttként a balettfoglakozások részeként találkoztam a jóga gyakorlataival, nyújtásaival, Bognár Zsuzsanna tanárnő személyiségének emléke melegséggel tölti el most is a szívemet. A balettozás, a tánc lehetőségét bizonytalan időre elvesztetve az órarend változása és a munkám miatt, de már tudatosan kerestem olyan mozgásformát, ahol a testi gyakorlás mellett a filozófiának, szellemiségnek, energetikának is komoly szerepe van.
Ízelítőt kaptam az Aikidó, ( Derkényi László Jiu jitsu mester által ), Kyokushin karate, Tai chi rendszeréből, csipetnyit ugyan, de tudtam, hogy egyre jobb az irány. Majd lehetőségem adódott kipróbálni az Etka jógát. 
Az Édesvíz Kiadó könyvesboltjaiban dolgozva, kolléganőm Platzer Ottilia, Feng Shui szakértő terelgetett tovább utamon. Kuti Szabolcstól Yumeiho masszázst tanultam, és elvégeztem Budai Anikó vezetésével a Pránandi 1. tanfolyamot.
Az Édesvíz Könyvklub előadásait szervezve módom volt találkozni, Szepes Máriával, Balogh Bélával, Váradi Tiborralés sokan másokkal. Hatásukra, valamint az ezoterikus olvasmányok és első jógamesterem ösztönzésére egyértelművé vált utam a jóga irányába.Vizsgáim:
2000 Yumeiho masszőr
2001 Pránanadi I.
2008 Hatha jóga
2009 Kismamajóga
2009 Bene Máté Zoltán gerincterápiás képzése
2010 Babásjóga
2009 elvégeztem Bene Máté Zoltán gyógytornász gerincterápiás képzését.Foglakozásaim minden korosztálynak, minden állapotban!!!

Hatha jóga
Aranykor jóga, (50 év feletti jóga)
Kismama jóga
Postnatal jóga (szülés/születés utáni, gyermekágyas jóga)
Baba-Mama jóga

Tanítóim: Koller Attila, Koller Judit, Kapisinszky Judit, Kovács Gyöngyi Naliní, Bálint János, Kádár Zoltán, Papp József, Mezősi Anna, Bene Máté Zoltán, és jóga tanár társaim, és minden tanítványom tanít engem is!Éld meg a jógát a hétköznapjaidban! Ne csak másfél órában!
Nem feltétlen kell az ászaná(k)ban töltened perceket, órákat, hogy jól érezd magad... de akár meg is teheted!
Érezd a szabadságodat, hogy minden a Te döntésed :)
Nincs olyan kérdés, amire ne tudnád Te magad is a választ!
De bárki bármit állít, kételkedj benne, bizonyítsd be az ellenkezőjét, vagy bizonyítsd be ugyanazt Te magad is!

Utalványok