06-1-220-7013 06 20 552-6305

H-P:15-21 K-Sz-Cs: 8-21 Sz: 8-20 Padma Jógastúdió

Oktatóink

Bogdán Brigi

Kislány koromban, talán 4-5 évesen tanultam az első jóga ászanámat Janikovszky Éva nénitől szüleim fonyódi kertjében. Éva néni megkérdezte, hogy fel tudom-e rakni a lábaim a nyakamba? Tudom-e a testem hídba fordítani? Tudtam. Ösztönösen, egy gyerek tudásával. Mondta, hogy ez jóga, én pedig elraktároztam jól magamban. Jó mélyre rakhattam, mert sok időnek kellett eltelnie, hogy újra szembejöjjön velem. Akkoriban aikido edzésekre jártam, és borzasztóan élveztem ébredő tudatosságom, megsokszorozódott energiám. Barátnőm járt jógázni, ő mesélt és tanított. Jógáztunk otthon és mindenhol.
Jóga-szerelmes lettem. Gyakoroltam és habzsoltam a tudást, amit a tanárok és mesterek oly bőkezűen adtak. Belekóstoltam minden irányzatba, ami szembe jött velem és érdekesnek tartottam. Formálódtam, mint agyag a mester keze alatt. A formálódás még nem ért véget. Remélhetőleg nem is fog. Ahhoz, hogy mostani formám elérjem, sokat segített Bálint János, az ő képzésére jártam 2005-2007-ig

Ahogy megnyitottam magam, a jóga segítségével újabb és újabb ajtók nyíltak meg. Égtem a vágytól, hogy másokat is segítsek a testi, lelki, szellemi jólét állapotának elérésében. Elkezdtem alternatív gyógymódokat tanulni. Már ekkor is a különböző mozgásformákban rejlő prevenciós és terápiás lehetőségek érdekeltek. 2005-ben végeztem a Holisztikus Oktatási Központ alternatív mozgás és masszázs szakán. Kiegészítésként tanultam thai masszázst, lomi-lomi masszázst, ízületi kimozgatásokat és sok egyebet. Közben rájöttem, hogy bármennyire is szeretem a masszázsok kellemes légkörét és hatásait, jobban szeretném arra tanítani az embereket, hogy saját maguknak hogyan tudják megteremteni mindezt a jót, és hogyan ismerhetik meg önmagukon keresztül a világot.
Kezdetben a kolléganőimnek, az irodai munka után tartottam órákat, majd jöttek hangos fitnesz termek és csillogó stúdiók. 6 éve vagyok a Padma Jógastúdió tanára. Tartok relaxációs, meditációs, pránajáma tanfolyamokat, valamint hatha, kismama és dinamikus jógát, azonban pillanatnyilag kisebbik lányommal vagyok otthon, így egyelőre csak korlátozott óraszámban.

Önmagam megismerésével és egy „kegyelmi” állapot megélésével a magánéletem is révbe ért. Két kislány anyukája és boldog feleség vagyok. Az első kislányomra várva végeztem el a kismama jógaoktatói képzést (2009), és a másodikat várva a babás oktató képzést (2012). Férjem hatására már nem csak a jóga szerelmesének, de Ázsia szerelmesének is mondhatom magam. Nagy hatással volt rám Délkelet-Ázsia; építészeti remekeivel, kultúrájával, a mindennapi élet természetközeliségével, őszinte mosolyaival, s gyakran visszavágyom inspiráló közegébe.
Fontosnak tartom, hogy tanítványaim otthon is gyakoroljanak, és így a jóga a mindennapok szerves részévé váljon az életükben. 
Arra törekszem, hogy minden tanítás rajtam keresztül, a szívemből jusson el a tanítványokhoz. Ezt kaptam én is a tanáraimtól, s ezért köszönettel tartozom nekik. 

Om shanti.

Utalványok