Oktatóink

Várallyay Évi

2003-ban, egy műtét utáni felépülés kapcsán jutottam el az első jóga órámra. A hosszú évek alatt kizárólag résztvevőként voltam jelen az órákon. A jóga hatása az életem minden területén szétáradt. Tisztán érezhető volt, ahogy a jóga hatására először apró kis fénycsóvaként, majd egyre ragyogóbb gömbként vette körül minden sejtemet maga az élet.
Először a keddi női jóga órák, majd később az oktatóképzés résztvevőjeként ismerkedtem meg a Naliní női jógával, a Padma Jógaközpontban, ahol Kovács Gyöngyi Naliní tanítványaként végeztem 2016-ban.

Szociális munkásként, család-és párterapeutaként sok sorssal, sok történettel, sok nővel találkozom.
A Naliní női jóga utat mutatott nekem egy más módon való segítségnyújtásra. Egy olyan szelence tárult fel előttem, ami ezer és ezer, sőt, végtelen kapcsolódási lehetőséget nyújt nőtársaimhoz. Egy olyan erő-forrást tár fel, ami egyszerre szólítja meg a női testet és rezegteti meg a női lélek húrjait.

2016-ban a nemzetközi Vörös Sátor mozgalom aktivátora, 2017-ben pedig a Naliní Női Szertartásvezető képzés résztvevője lettem. Az új tanításokkal betekintést nyerhettem a női szertartások csodáiba, bővültem én is, bővültek a jógaóráim, elindultam egy szakrális úton, s a tanultakat egyre inkább élem a mindennapokban.
Naliní női jógaóráimon az ászanák, mantrák, mudrák, energetikai gyakorlatok, relaxációk mellett így helyet kapnak a táncok, énekek, a mesék, melyek hatásaikkal gyógyítják a női lélekkel összhangban a női testet is.

Gyere, ha egyszerűen vágysz igazi önmagaddal lenni, megtalálni és merni megélni azt. Ha szeretnél többet tudni arról, mit tehetsz női egészséged érdekében. Ha szeretnél nők között lenni, olyan nőként, amilyen éppen aznap vagy. Gyere, ha ragyogsz, gyere, ha árnyékban érzed lelkedet.
 
Létezik egy különleges kapcsolat bennünk, nőkben. Sejtjeinkben bújva várja, hogy tápláljuk, hogy bízzunk benne, s merjünk hallgatni rá.
Bennünk kuncog, amikor nem bánjuk, ha elázunk az esőben, s aztán megállva, beszívjuk a föld illatát.
Bennünk kacag, mikor simogatásnak érezzük a hajunkba kapaszkodó szelet, vagy táncoló tündérnek látjuk a tűz fényét.
A Naliní női jógán keresztül találtam el egy olyan közös női erő-forráshoz, aminek első cseppjeitől kezdve éreztem, szeretném ezt vinni, vinni, hadd kapjon bele a szél, hadd jusson el minél több nőhöz, hadd gyógyuljunk, hadd kacagjon a szíve minél többünknek.
 
Gyertek, kacagjunk együtt.
 
Várok mindenkit szeretettel,
 
Várallyay Éva

Utalványok