06-1-220-7013 06 20 552-6305

H-P:15-21 K-Sz-Cs: 8-21 Sz: 8-20 Padma Jógastúdió

Foglalkozások

Kundalini Jóga

Sat Nam!

A Kundalini Jógát a Tudatosság Jógájának nevezik.

A Kundalini Jóga, ahogyan azt Yogi Bhajan tanította, egyszerű jóga technikákból áll, amelyeket életkortól vagy fizikai adottságoktól függetlenül, bárki végezhet. 

A Kundalini jóga a tudatosság erejét és az egyénben rejlő lehetőségeket egyesítő tudományág, a tapasztalat és a tudatosság fő tudománya, mely belsőleg felébreszt. A “kundalini” szó szerint annyit jelent, “a szerelmes göndör hajfürtje”.

A Kundalini jóga egy dinamikus, erőteljes eszköz a lelked megtapasztalásához. Egy olyan rendszer, amely pontosan és tudatosan egyesíti a légzést, mudrát, szem fókuszt, test zárakat és pózokat, így egyensúlyozza ki a mirigyrendszert, erősíti az idegrendszert, növeli a tüdőkapacitást és tisztítja vért. Ezáltal egyensúlyba kerül a test, az elme és a lélek.

Ezek a gyakorlatok képessé tesznek rá, hogy összeolvadjunk, vagy egyetlen egész részeként összekapcsolódjunk az egyetemes Énnel.

A Kundalini jóga megnyitja a szívedet és segít az elméd tudatos gondolkodásának a kiterjesztésében.

Egy Kundalini jóga óra 6 részből épül fel:

  • Behangolás – Adi Mantra
  • Bemelegítés és/vagy pranayama
  • Kriya – gyakorlat sor
  • Mély relaxáció
  • Meditáció
  • Zárás – Sat Nam

 

Az órákat mantrák éneklésével/zengetésével kezdjük és zárjuk, ill. a meditációkhoz is szeretettel alkalmazzuk őket.

Ami elsőre szembetűnő lehet annak, aki először jár Kundalini jóga órán, hogy az oktató szinte biztos, hogy tiszta fehér ruhában van és turbánt visel. Ez egy hagyomány a Kundalini jógában. A másik, hogy akik már próbáltak más jógaformákat (vagy általában ami elképzelése van a jógáról), azoknak meglepetés lehet egy ilyen óra látogatása. A Kundalini Jógában a mozgás mellett a meditációk, a mantrák, csukott szemmel való befelé figyelés nagyobb hangsúlyt kap.

Bárkinek szívesen ajánlom, de kifejezetten azoknak, akik nyitottak a mélyebb, spirituálisabb megtapasztalásokra, szeretnének tudatosabbá válni, szívközpontibb életre vágynak és szeretnének egységben lenni önmagukkal.

A Kundalini jóga a leggyorsabb módszer a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtésére a mai hétköznapi életben.

 

 

 

 

 

Kundalini jóga

OktatóDadi Ildikó

Utalványok