A foglalkozásokról

A foglalkozásokról


 

Sokféle jóga foglalkozás típussal lehet találkozni a Stúdióban. Általánosságban annyit lehet elmondani, hogy a kisteremben kislétszámú, a nagyteremben nagylétszámú jóga foglalkozások folynak.

Az órák időtartama:

Egy foglalkozás általában 90 perces gyakorlati részből áll.A foglalkozások után lehetőség van arra, hogy a jógázók feltegyék a kérdéseiket a tanárnak akár a jógaórával, akár életmóddal vagy bármivel kapcsolatban. Ilyenkor van mód arra is, hogy a jóga filozófiájában elmerüljenek azok, akik nyitottak az ind gondolkodás és a jóga által hordozott szellemi tartalom iránt.

Melyik a legjobb óra?

Sokszor megkérdezik tőlünk, hogy melyik jóga irányzat a legmegfelelőbb? Nincs erre egyértelmű válasz, mivel mindegyik a maga nemében teljes. Azt szoktuk javasolni, hogy érdemes többféle órát és tanárt kipróbálni, hogy az ember rátaláljon arra, akitől szívesen tanulja azt, amit tanít.

Minden foglalkozásra jellemző, hogy nem tanácsos közvetlenül az órák előtt enni. Azt javasoljuk, hogy a nagyobb étkezéseket legalább két órával a foglalkozás előtt célszerű befejezni és a kisebb étkezéseket legalább egy órával előtte, hogy a gyakorlás során ne legyen zavaró a jóllakottság és egészségügyi szempontból is ez fontos.
Inni lehet az órák előtt, de alatta nem. Utána viszont sokat kell inni, hogy az elinduló méregtelenítő folyamatok könnyedén le tudjanak zajlani és az intenzívebb foglalkozásokon elvesztett vizet pótoljuk. Mindig gyógyteával várjuk a hozzánk látogatókat. Ezt az órák előtt és után egyaránt lehet fogyasztani. A kismamáknak különösem hasznos női teákkal készülünk.

A foglalkozásokon könnyű tréningruhában érdemes részt venni. Javasoljuk a világos öltözéket, mivel ez energetikailag és pszichikailag is előnyösebb. A fehér zokni kötelező, mivel több gyakorlatnál a falratámasztott lábbal gyakorlunk és a színes zokni befogja a falat.
A stúdióban minden foglalkozás koedukált, vagyis várjuk a hölgyeket és az urakat egyaránt.
Semmilyen különösebb eszközt nem szükséges magaddal hozni, mivel takarók, párnák, plédek, csúszásmentes jógaszőnyegek vannak a stúdióban. Ha van saját jógaszőnyeged, akkor magaddal hozhatod, de nem fontos.

A levegő nagyon fontos az ilyen jellegű gyakorlatoknál. Erről egy tisztított, szűrt levegőt befújó szellőztető rendszer gondoskodik a stúdióban.

Az elmélyült gyakorlást zavarja a mobiltelefon csörgés, ezért azt javasoljuk, hogy kapcsold ki és add le a recepción.

A gyakorlások közben magadra figyelj. Igyekezz a világ dolgait és a napi gondokat egy kicsit elengedni és átadni magad az önfejlesztésnek és az önmagaddal való törődésnek.
Mindig kövesd az oktatód instrukcióit, hogy a lehető leghatékonyabban gyakorolhass. A stúdióban képzett oktatók foglalkoznak veled. Nyugodtan bízd rájuk magad. Ha mégis úgy érzed, hogy valami nem esik jól, akkor egyszerűen abba kell hagyni és szólni az oktatónak, mit tapasztaltál.

Ha a másik teremben foglalkozás van, arra kérünk, hogy halkan közlekedj és halkan beszélgess a teázóban. Magad is tudod, milyen zavaró lehet, ha valaki hangoskodik odakinn.
A bérletek érvényessége minden bérleten szerepel. Általában jellemző, hogy az általános bérlet (fehér színű) mindenféle foglalkozásra érvényes, ami nem zártkörű és nem határozott idejű tanfolyam. A bérletek lejáratára figyelni kell, mert ha egy bérlet határideje lejár, a fel nem használt alkalmak nem használhatók fel később és nem vihetők át a következő bérletre. Az aktuális bérletárakról érdeklődj a recepción.

Abban az esetben, ha előre látod, hogy valami miatt (betegség, utazás, stb.) nem tudod lejárni a bérleted, akkor még a bérlet lejárata előtt szólj nekünk személyesen, telefonon vagy e-mailben és mi felfüggesztjük a bérleted. Amikor újra tudsz jönni, akkor folytatódik a bérlet érvényessége és nyugodtan lejárhatod.

Ha egy bérlet lejárt és fel nem használt alkalmak vannak rajta, akkor már nem tudunk segíteni.
A megvásárolt bérleteket nem tudjuk visszaváltani. 

Utalványok